Carla van Os

                                                                                              

 Op  Show             Op de show

 

Carla en sofietje

Carla met Sofietje     

Op achtjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pup  nadat ik uit logeren was en werd opgehaald door mijn ouders,hadden ze een doos bij zich met een klein wit bolletje poetskatoen,het was een pup van het ras Samojeed. ik was op slag verliefd, een mooier cadeau kon ik me niet wensen het was een reutje, en ze gaven hem de naam Skippie. Helaas mocht hij maar een paar jaar deel uitmaken van ons gezin,hij werd ziek en ging  dood aan de gevreesde hondenziekten waar toen nog niet voor ingeënt werd . Ik was mijn maatje en grootste vriend kwijt.

Daarna zijn er nog verschillende honden (zwervertjes) door mij binnengehaald, maar  werden helaas steeds  door de rechtmatige eigenaars opgehaald. Voorlopig kwamen er geen andere honden meer in huis ,daar kwam pas verandering in toen ik het huis uit was, getrouwd en inmiddels twee kinderen en we met vakantie in Spanje waren.

Het werd een Spaans bastaardteefje, genaamd Morita die medio 1969 in ons gezin kwam. De kinderen ontdekten in een donker schuurtje een jong zwart hondje van ± 4 maanden dat met een  stuk touw om zijn nek vastgebonden zat. In de voerbak lag een stuk uitgedroogd stokbrood en een waterbakje waar meer modder dan water in zat. De eigenaar gaf ons te verstaan dat wij haar zo mee mochten nemen.en dat gebeurden ook. Eenmaal  in Nederland hebben we haar toch nog een paar fijne jaren mogen geven. Ze was wel niet de gemakkelijkste hond erg argwanend tegen vreemden en voor andere honden ging ze ook niet uit de weg. Ze had haar kuren maar we hielden allemaal erg veel van haar.

Onze eerste teckel kwam in 1976 nadat ik iemand ontmoette met een black and tan langhaar dwerg teckeltje in zijn armen. Ik was  op slag verliefd, en niet lang daarna kwam dus ons eerste rode dwerg (langhaar) teckeltje in ons gezin met de naam Sjiwa. Daar werd het eerste nestje mee gefokt. Wij zijn in 1978 verhuisd van Amsterdam naar Enkhuizen. heerlijk buiten wonen, met veel ruimte voor het moederhondje en haar vijf puppies. Natuurlijk werd er een pup aangehouden. Later zijn er nog eens paar langhaartjes bijgekocht. Na jaren alleen langharen te hebben gehad, kwam in 1988 onze eerste ruwhaar/ kaninchen teckeltje Lobke v/h. Connet (via een herplaatsing van de Ned. Teckelclub) in ons bezit. Een zeer pienter, ondeugend, en levendig teckeldametje van een half jaar oud . daar raakten wij allen erg verknocht aan. Het karakter sprak ons erg aan en dus kwam er in datzelfde jaar nog een tweede kaninchen/ ruwhaar dametje bij. Haar naam was Igi v/d. Wijsterhoeve. De meesten oudere teckelkenners kennen haar nog wel van de show’s waar ze de sterren van de hemel liep en jaren achter elkaar steeds weer als beste van haar ras werd bekroond.

Helaas moesten wij van haar op 13 jarige leeftijd afscheid nemen, als ik voor de bekerkast sta (die zij voor ¾ bij elkaar heeft gelopen) denk ik nog met weemoed terug aan dit mooie lieve teckeldametje ‘’Igi’’.